Spørgsmål og svar

Generelle spørgsmål:

Hvad er ShareOne.dk?
ShareOne.dk er en sikker deleøkonomi-tjeneste, som gør det muligt for private og erhvervsdrivende at leje af hinanden på en nem og sikker måde. ShareOne.dk´s primære fokus er som udgangspunkt udlejning mellem private.
Hvad er deleøkonomi?
Deleøkonomi er at folk deles om det samme produkt ved at låne eller leje det af hinanden.
Hvorfor deleøkonomi?
Når vi deles om forskellige ting, er vi i høj grad med til at skåne miljøet ved at genbruge produktet Nu har du selv chancen for at bidrage til en grønnere hverdag ved at udleje alt det, du tænker andre kan få glæde af. Derudover kan du spare eller tjene penge på at udleje dine ting.
Hvordan sparer eller tjener jeg penge på ShareOne.dk?
Ved at oprette en bruger på ShareOne.dk vil du kunne tjene penge på at udleje dine private genstande til andre private. Derudover vil du også selv kunne leje af andre, hvis du står og mangler et produkt. På den måde vil du kunne spare penge ved ikke at skulle betale for at købe et produkt, som du måske kun sjældent har brug for.
Er det sikkert at leje og udleje ting på ShareOne.dk?
ShareOne.dk er sikker udlejning mellem private. Vi hos ShareOne.dk har indgået et samarbejde med et af de største forsikringsselskaber i Danmark for at sikre vores brugere bedst muligt. Har du spørgsmål til, hvordan du forsikre den genstand, som du ønsker at udleje, er du altid velkommen til at kontakte os eller læse mere om forsikringen under tryghedsgaranti.
Derudover har du som bruger mulighed for at rate de andre brugere efter endt lejeperiode, dermed kan du hurtigt selv danne dig et billede af, om du har tillid til at leje/udleje fx din barnevogn eller dit værktøj ud til vedkommende.
Når produktet fra nypris koster mere end 500 kr. vil forsikringen dække den ødelagte genstand mod en selvrisiko på 500. kr. Produkter med en nypris under 500 kr. skal dækkes af depositummet udlejer tager.
Hvad koster det at bruge ShareOne.dk?
Det er gratis for private at oprette en profil
Det er gratis for private at uploade produkter og billeder på deletjenesten ShareOne.dk
Betalingen finder først sted, når en aftale om udlejning indgåes. Når produktet udlejes, vil ShareOne.dk tage 10% af udlejningssummen og forsikringsselskabet 4.5% for at sikre dit produkt, så en samlet pris på 14.5%. Dette vil blive fratrukket automatisk.
Hvem står bag ShareOne.dk?
Stifter og Direktør Jakob Øgendahl Larsen startede ShareOne.dk i 2016. Læs evt. ”Om ShareOne.dk” på forsiden, hvor der vil være en kort præsentation af ShareOne.dk.
Hvordan ved ShareOne.dk hvilke produkter, der er tæt på mig?
Når du opretter en bruger på ShareOne.dk skal du opgive din adresse. ShareOne.dk´s søgemaskine vil derfor altid tage udgangspunkt i, at du står derhjemme og skal bruge produktet. Du kan dog ændre dette ved at rette postnumret. Så vil ShareOne.dk´s søgemaskine tage udgangspunkt i det postnummer istedet.
Hvorfor er der ikke så mange produkter på siden?
ShareOne.dk er i rivende udvikling. På nuværende tidspunkt har ShareOne.dk 10.000 brugere samt +200.000 produkter, hvilket gør ShareOne.dk til den største portal for udlejning mellem private i Danmark.
Hvilke lande er ShareOne.dk i?
ShareOne.dk er stiftet i Danmark, hvilket også er det område ShareOne.dk primært vil fokusere på fra start. På sigt ønsker ShareOne.dk at gå ud over Danmarks grænser, så andre lande får samme mulighed for at udleje deres ting mellem hinanden.

Spørgsmål stillet af lejer:

Hvordan fungerer ShareOne.dk?
Du opretter først en gratis bruger. Så søger du efter det ønskede produkt, hvorefter du lejer det. Her vil ShareOne.dk´s kalender bede dig oplyse hvilke datoer, du ønsker at leje produktet. Udlejer vil efter kort tid give dig besked om det er muligt at leje produktet i den givende periode. Såfremt du har kommentarer eller feedback er du altid velkommen til at kontakte os på [email protected]
Hvad hvis jeg er i tvivl om noget vedrørende produktet?
Vi har hos ShareOne.dk et Support Team klar på telefonnummer +45 60 40 76 09 (Hverdage: 18.00-21.00, weekender: 09.00-12.00), så vi altid er til at komme i kontakt med i telefontiden. Ellers er det også altid muligt at sende ShareOne.dk´s Support Team en mail. Support teamet vil vende tilbage indenfor 1-2 hverdage.
Hvorfor skal jeg registrere mig på ShareOne.dk?
Hvis du ligesom mange andre ønsker at spare tid og penge er denne platform, hvor alt lige fra kageruller til græsslåmaskiner kan lejes, lige noget for dig. På samme tid skåner du miljøet ved ikke at belaste det med unødigt ressursespild.
Hvad gør jeg, hvis det produkt jeg søger, ikke er på ShareOne.dk?
Hvis produktet du søger, ikke er på ShareOne.dk, er du altid velkommen til at kontakte vores Support Team på [email protected] eller tlf. +45 60 40 76 09 (Hverdage: 18.00-21.00, weekender: 09.00-12.00). Så vil vi efter bedste evne se om det er muligt at skaffe det, du søger.
Hvor kan kontaktinformationen ses?
Kontaktinformationer på udlejer bliver synlige, når en booking er foretaget, og udlejer har accepteret bookingen.

Spørgsmål stillet af udlejer:

Hvad kan udlejes på ShareOne.dk?
Vi mener hos ShareOne.dk, at alt kan udlejes. Det kan være alt fra et piratkostume til en boremaskine. Du ved aldrig, hvad mennesker omkring dig kan have brug for, så udlej alle de ting, du har liggende og tjen penge på det. Du kan måske være med til at redde din nabos dag, ved at du lige har sat et produkt til udlejning, som de netop stod og manglede.
Hvordan bliver pengene udbetalt?
Pengene bliver udbetalt direkte til den konto, du oplyser ved oprettelsen af din første annonce. Se evt. selv hvilken konto, du har registreret, under din bruger. Pengene bliver indbetalt indenfor 6-8 bankdage.
Hvem kan leje mit produkt?
Alle kan i realiteten forespørge på at leje dine ting. Men du bestemmer helt selv, hvem der må leje dit produkt. Du bestemmer jo selv, hvor mange penge du ønsker at tjene.
Hvis min genstand går i stykker, hvad sker der så?
Når produktet fra nypris koster mere end 500 kr. vil forsikringen dække den ødelagte genstand mod en selvrisiko på imellem 500 og 2.500 kr. afhængig af produktets nyværdi. Produkter med en nypris under 500 kr. skal dækkes af det depositum udlejer tager. Se mere under ”Tryghedsgaranti” på forsiden.
Er det kun private der kan udleje på ShareOne.dk?
Nej, det er det ikke. Vi mener også, at virksomheder skal have lov til at tage del i ShareOne.dk. Dog er ShareOne.dk´s primære målgruppe private.
Skal jeg betale skat af min indtægt?
Som udgangspunkt ja. Men vi hos ShareOne.dk har gjort det nemt for dig at overskue, hvor mange penge du har tjent i løbet af året. Vi har nemlig lavet en oversigt over, hvor meget du har tjent, så det er nemt for dig at indberette til SKAT. Gør det her på SKAT.dk